De schade die ontstaat door elektronisch afval

De Westerse consumptiemaatschappij produceert elk jaar meer dan 50 miljoen ton elektronisch afval: computers, Tv-toestellen, huishoudapparaten, mobiele telefoons. Omdat het recyclen van deze elektronische apparaten  erg duur is wordt maar liefs 75 % van het elektronisch afval illegaal verscheept naar India, China of Ghana. De schade die door dit elektronische afval ontstaat is haast niet te overzien, spelende kinderen op een dampende berg van elektronisch afval. Het afval wordt op gerecupereerd in omstandigheden waarbij de gezondheid van de mensen zeer in het gevaar wordt gebracht. De ernstige gezondheid- en verontreinigings problemen worden veroorzaakt door het gebrek aan insluitend, zoals lekkende stortplaatsen en het verbranden van het elektronische afval.  Dit kan en mag niet zo langer doorgaan!

Wij verdienen het recht om te repareren

Een reparatie is de eerste en beste oplossing tegen de hoeveelheid elektronisch afval. Een reparatie verlengt automatisch de levensduur van een elektronisch apparaat. U kunt hierbij denken aan het vervangen van de batterij, upgraden naar een hogere capaciteit geheugen of het vervangen van een kapot beeldscherm. Elk mogelijke reparatie is mogelijk om de levensduur van een elektronisch apparaat te verlengen. Alle mogelijke elektronische apparaten die gerepareerd kunnen worden moeten gerepareerd worden. Refurbished smartphones kunnen verkocht worden aan een nieuwe consumenten, gerepareerde laptops/computers verkleinen de digitale kloof tussen jongeren en ouderen. Nog een voordeel van reparaties is dat ze lokaal zijn, zo worden uw kapotte elektronische apparaten nooit naar het buitenland verzonden. Een reparatie betekend automatisch minder spullen in de stortplaatsen en minder elektronisch afval. Minder electronisch afval en minder (illegale) stortplaatsen betekend automatisch minder ernstige gezondheid- en verontreinigings problemen

Reparatie is duurzaam

Indien u in het bezit bent van een elektronisch apparaat en het functioneert niet meer goed, denk dan goed na of u het gelijk weg wilt gooien. Wanneer u uw elektronisch apparaat niet wil hergebruiken, dan volgt vaak recyclingproces of het storten op een vuilnisbelt. De complexiteit van het recycling proces komt voort uit het feit dat er verschillende componenten verwijderd moeten worden waarbij systematisch inzameling en verwerking van het materiaal essentieel zijn. Dit wordt vaak niet gedaan waardoor het illegaal wordt verscheept naar India, China of Ghana. Smartphonerepairs staat voor een snelle en milieuvriendelijke reparatie. Een reparatie bespaart u geld en het spaart het milieu. Wanneer u besluit om uw elektronische apparaat te laten repareren doet Smartphonerepairs dit op een milieuvriendelijke manier. Indien een onderdeel defect is proberen wij deze altijd her te gebruiken en indien deze niet meer herstelbaar is wordt deze op een milieuvriendelijke manier afgebroken. Denk goed na indien uw elektronisch apparaat defect is en breng het apparaat voor een reparatie naar Smartphonerepairs. Een reparatie is goed voor de fabrikanten, goed voor de economie en goed voor het milieu.

Data Recovery


iphone reparatie gent. Laagste prijs in Gent voor reparaties smartwatch en smartphone met kwalitatieve schermen. reparatie iPhone XR, iPhone 8XS, iPhone XS MAX, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 plus, iPhone 7, iPhone 7 plus, iWatch, Apple Watch, Samsung S8, iPad, Sony, LG, One+, Motorola…

“TEST AANKOOP blinde analyse: Conclusie: bij duurdere toestellen is herstellen voordeliger dan een nieuw toestel kopen. Hersteldienst Glas & Frame “ iphone reparatie gent”  is bij de beste geteste schermhersteldiensten in Vaanderen met goede kwaliteit van het scherm, prijs, montage en korte wachttijd. ALGEMENE SCORE 84%”
(TEST AANKOOP)

Uiteraard wordt uw data vertrouwelijk behandeld. Na een eventuele reparatie kan in overleg de datarecovery direct worden begonnen.

In bepaalde situaties moeten de mobiele apparaten eerst worden geopend en gerepareerd worden. Het kan voorkomen bijvoorbeeld een schijf eerst gerepareerd moet worden alvorens we met de datarecovery kunnen aanvangen. Dit gebeurt in onze electronica-werkplaats waar de schijf onderzocht, gerepareerd en getest kan worden.

De kans op een succesvolle datarecovery is afhankelijk van vele factoren, met als belangrijkste de fysieke conditie van de schijf, de fragmentatie van bestanden en of er wel of geen belangrijke data overschreven danwel beschadigd is.

Het is dus van belang dat de datarecovery wordt uitgevoerd door specialisten die weten waar ze mee bezig zijn. Datarecovery is niet eenvoudig, met name als het gaat systeem- en hardware crashes waarbij men bepaalde data handmatig moet herstellen. Met één verkeerde handeling kan kostbare data voorgoed verloren gaan.

Datarecovery is gezien de alsmaar toenemende opslagcapaciteit meestal een arbeidsintensieve zaak met veel zoek- en herstelwerkzaamheden waarbij men gebruik maakt van de nodige kennis, hard- en software. In bijna alle gevallen is data terug te halen indien de juiste procedures en methodes gehanteerd worden.

 

 

iphone repair gent

iPhone herstellen Gent. We herstellen vakkundig, snel, aan de laagste prijs met originele onderdelen. Gebroken scherm of andere defecten worden snel gefikst iphone repair gent is een onderdeel van hersteldienst Glas en Frame. Wij zijn gespecialiseerd in reparatie van mobiele telefoons, GSM en tablets. We zijn voornamelijk gespecialiseerd in de reparatie van schermen maar ook bij andere problemen, zoals batterij-, camera-, earspeaker-, laadconnector-, homeknop- en waterschade kunnen we helpen